Emma Peura

Visual Artist

XXIV Mäntän kuvataideviikot: Ihmisen aika, Mänttä, 16.6.–19.9.2019

FIN

16.6.–19.9.2019
XXIV Mäntän kuvataideviikot: Ihmisen aika
Pekilo, Tehtaankatu 21, 35800 Mänttä
www.kuvataideviikot.fi


Vuoden 2019 Mäntän kuvataideviikkojen teema on Ihmisen aika. Näyttely pohtii yli 50 nykytaiteilijan voimin sitä, mitä tapahtuu, kun ihminen hallitsee maata ja luonnonvaroja? Monet XXIV Mäntän kuvataideviikoille kutsutuista taiteilijoista monet pohtivat ekologiaa ja luonnon tilaa. Osaa taiteilijoista yhdistää Lappi ja pohjoinen ulottuvuus. Luvassa ei kuitenkaan ole pelkkä ympäristönäyttely. Taiteilijat tutkivat ihmisen vaikutusta ympäristöönsä monin tavoin: uskonnon, politiikan, ihmissuhteiden tai vaikka eläinten näkökulmasta.

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2019 kuraattori on Marja Helander. Helander on saamelainen valokuva- ja videotaiteilija sekä elokuvaohjaaja, jonka juuret ovat Helsingissä ja Utsjoella. Useaan otteeseen palkitussa taiteellisessa työssään hän on tutkinut muun muassa identiteettiään suomalaisen ja saamelaisen kulttuurin välissä. Helanderin teoksia on vuodesta 1992 lähtien ollut esillä parissakymmenessä yksityisnäyttelyssä sekä yli 50 yhteisnäyttelyssä kotimaassa ja maailmalla. Helander sanoo pyrkivänsä siihen, että kesän 2019 Kuvataideviikoista tulee näyttelyvieraalle elämys, joka jättää jälkeensä vahvan tunnekokemuksen ja tarjoaa askaretta mielelle.

lähde


EN

16.6.–19.9.2019
XXIV Mänttä Art Festival: The Human Era
Pekilo, Tehtaankatu 21, 35800 Mänttä
www.kuvataideviikot.fi

The Mänttä Art Festival is the largest summer exhibition of Finnish contemporary art. Its curator is selected annually, guaranteeing that our exhibition always picks a fresh selection from the plentiful Finnish contemporary art field. In 2019 the curator was Marja Helander. The award-winning Mänttä Art Festival is a destination highly regarded by art professionals and much loved by the general public. Our permanent exhibition space is located in Pekilo, in the centre of Mänttä. The theme of the XXIV Art Festival is "The Human Era". The exhibition poses the question: What happens when humans control the land and natural resources? Mänttä Art Festival from June 16 to September 1, 2019 in Mänttä-Vilppula, Finland.

source